Noutati de pe blog

Toxinfectiile alimentare: Cum apar si cum le tratam

Publicat in 08/14/2014 in ,
Toxinfectiile alimentare, dupa cum o spune si numele, apar in momentul in care consumam alimente sau bauturi in care se regasesc anumite bacterii precum E. Coli, Salmonella, Clostridium, sau diferiti paraziti si virusuri. Riscurile de toxinfectii cresc considerabil in perioada de vara, cand vremea extrem de calda cauzeaza degradarea accelerata a alimentelor. Acesta este si motivul pentru care medicii recomanda ca alimentele sa nu fie pastrate la temperatura camerei ci in frigider, de preferat in recipiente inchise. Care sunt cele mai periculoase alimente in aceasta perioada? Potrivit expertilor lista cuprinde oua, carnea tocata, fructele de mare si pestele, lactatele (cele nepasteurizate), dar si anumite fructe si legume. Primul loc pe podium il pastreaza carnea tocata sau amestecurile, precum carnea de […]
Citeste mai multe

Alaptarea: Top avantaje pentru bebe si mamica

Publicat in 08/14/2014 in ,
Stiai ca un copil alaptat are sanse de 14 ori mai mari sa supravietuiasca primelor 6 luni de viata decat unul hranit pe cale artificiala? In  Saptamana Internationala a Alaptarii Farmacia 3 iti prezinta cateva dintre avantajele majore pe care acest tip natural de hranire al bebelusului il are atat pentru mame cat si pentru cei mici. Mamici Femeile care alapteaza au un risc redus de cancer la san si sunt mai putin predispuse la depresia post partum, potrivit expertilor. De asemenea, acest procedeu ajuta si la pierderea mai rapida a kilogramelor in plus acumulate pe perioada sarcinii. Nici avantajele materiale nu sunt de neglijat, de la economiile facute evitand cumpararea de formule de lapte si pana la costurile medicale […]
Citeste mai multe

5 factori care te transforma in tinta preferata a tantarilor

Publicat in 08/14/2014 in ,
O plimbare relaxanta prin padure cu prietenii se poate transforma  rapid intr-un adevarat cosmar in momentul in care  apari pe radarul „simpaticilor” tantari. Situatia e si mai frustranta deoarece de multe ori esti singurul care se bucura de atentia zburatoarelor. Iti prezentam mai jos cinci dintre factorii care sporesc semnificativ riscul de a fi muscat si cateva moduri de a preveni problema. Imbracamintea Tantarii se folosesc de informatii olfactive si vizuale pentru a-si identifica prada astfel incat cei ce poarta culori care ii scot in evidenta in natura (roșu, negru, albastru), isi maresc sansele de a fi muscati. Activitatea fizica  Tantarii utilizeaza un organ specializat capabil sa detecteze dioxidul de carbon expirat de oameni de la distante ce ajung si […]
Citeste mai multe

Opt super-fructe pentru o viata mai sanatoasa

Publicat in 08/14/2014 in ,
Care este diferența dintre fructe și “super-fructe” ? Majoritatea fructelor  oferă beneficii la capitolul sănătate, așa că ce face dintr-un fruct normal un fruct super? Termenul, apărut inițial ca un concept de marketing, este folosit pentru a diferenția fructele ce oferă doar beneficii minore, completate de aportul nutrițional, de cele ce se pot mândri cu o paletă largă de calități: efect antioxidant puternic, conținut ridicat de vitamine, acțiune în multiple afecțiuni, etc. Vom începe lista noastră de super-fructe cu cele ce cresc și la noi în țară, majoritatea acestora din categoria fructe de pădure. Coacăzele negre Fructele sunt extrem de bogate în vitamina C (de câteva ori mai mare decât doza zilnică recomandată, per 100g), conțin fier, mangan, potasiu și […]
Citeste mai multe

5 teste medicale care ti-ar putea salva viata

Publicat in 08/14/2014 in ,
Potrivit unui studiu realizat de MedLife, aproape 60 la suta dintre romani ignoră controalele anuale de rutină, alegând să meargă la medic doar atunci când au probleme de sănătate. Din acest motiv mulți pacienți cu afecțiuni severe ajung la doctor mult prea târziu, reducându-și semnificativ șansele de supraviețuire. Mai jos îți prezentăm câteva dintre testele periodice care te pot ajuta să îți prelungești viața și să previi sau să depistezi în stadii incipiente numeroase maladii. Testul dermatologic Fiind vară, vom începe cu vizita la dermatolog, utilizată pentru depistarea eventualelor semne de cancer de piele, o boală ce progresează extrem de rapid. Un examen atent pentru întreg corpul, realizat în cabinetul dermatologului, este recomandat odată pe an. Cei ce au multe […]
Citeste mai multe

Elimină toxinele din organism cu ajutorul acestor arme naturale

Publicat in 08/14/2014 in ,
Alimentația nesănătoasă și poluarea sunt două dintre principalele cauze care contribuie la "intoxicarea” sistematică a organismul, rezultatul fiind o lungă serie de afecțiuni. O cură periodică de detoxifiere ne ajută să eliminăm o parte din aceste toxine și poate avea efecte remarcabile asupra sănătății. Mai jos îți prezentăm câteva dintre alimentele naturale ce pot fi folosite cu succes într-o cură de detoxifiere. Merele Cu toții cunoaștem proverbul împrumutat din limba engleză „un măr pe zi ține doctorul la distanță”. Merele, bogate într-o substanță denumită pectină, pot juca mai multe roluri în procesul de detoxifiere, eliminând metalele grele, curățând colonul și reducând inflamația. Pe  lângă consumul regulat există și o serie de diete bazate pe ingerarea de mere. Țelina O legumă […]
Citeste mai multe

5 alimente ce luptă cu inflamația

Publicat in 08/14/2014 in ,
Procesul de inflamație este esențial în organism, contribuind în lupta cu bacteriile și alți agenți patogeni, însă de multe ori inflamația poate să scape de sub control, rezultatul fiind boli autoimune precum artrita reumatoidă. Pe lângă tratamentele clasice există o serie de alimente ce au un efect antiinflamator semnificativ și care ne pot ajuta în lupta cu inflamația cronică. Iată 5 dintre cele mai eficiente: - Peștele gras (somon, ton, sardine, etc) este bogat în acizi grasi omega-3, ce au capacitatea de a reduce inflamația. Pentru a simți beneficiile peștele trebuie consumat destul de des. O alternativă sunt suplimentele ce conțin omega-3 - Legumele verzi, în special spanacul sau broccoli conțin pe lângă fier și calciu și un nivel ridicat […]
Citeste mai multe

Stresul - Riscuri și remedii

Publicat in 08/14/2014 in ,
Simți nevoia unei vacanțe? Stresul acumulat de-a lungul anului începe să-și pună tot mai adânc amprenta? Ei bine, ar fi momentul să-ți asculți organismul până nu este prea târziu. Perceput adesea ca ceva obișnuit, inevitabil, stresul  este unul dintre factorii ce stau la baza a cinci dintre cele șase cauze principale de deces – atacurile cerebrale, bolile de inimă, cancerul, bolile respiratorii și accidentele. Costurile „banalului” stress sunt estimate de Peter Schnall în cartea sa „Munca nesănătoasă” la peste 1 trilion de dolari. La fel ca o boală infecțioasă, stresul este contagios, răspândindu-se rapid în birouri, familii și comunități. Stresul cronic afectează aproape orice organ – crește tensiunea, suprimă sistemul imunitar, contribuie la infertilitate și accelerează procesul de îmbătrânire al […]
Citeste mai multe

Care sunt alimentele care te racoresc si care sunt cele care iti cresc temperatura?

Publicat in 08/14/2014 in ,
Știați că înghețata, în ciuda senzației răcoritoare oferite pe moment, are pe termen mai lung efectul de a încălzi organismul? Corpul nostru folosește energie pentru a digera anumite substanțe iar înghețata, ce are de regulă un conținut ridicat de grăsimi, trece destul de greu prin sistemul digestiv. Efortul nostru de a o metaboliza ne ridică puțin temperatura corporală. Carbohidrații complecși, precum orezul, sunt și ei destul de greu de procesat, crescând temperatura, iar băuturile alcoolice ne încălzesc dilatându-ne vasele de sânge și provocând căldură, în special la nivelul pielii. Care sunt alimentele care ne ajută să ne răcorim? Cu cât un aliment (fruct, legumă, etc) are un conținut mai ridicat de apă, cu atât acesta va contribui mai eficient la […]
Citeste mai multe

Doar 5% dintre noi se spala corect pe maini. Afla regulile de baza

Publicat in 08/14/2014 in ,
  Un studiu realizat recent de cei de la Journal of Environmental Health atrage atenția asupra unui fapt îngrijorător: doar 5% din populație se spală corect pe mâini. Ce înseamnă însă corect? În primul rând durata spălatului trebuie să fie de minim 15-20 de secunde, pentru a elimina majoritatea bacteriilor și a preveni răspândirea bolilor. Potrivit studiului realizat pe un număr de 3749 de oameni care au folosit toaletele din baruri, restaurante și alte locuri publice, media timpului petrecut spălând mâinile este de doar 6 secunde, mult sub perioada optimă. Mai mult, 33% dintre subiecți nu au folosit deloc săpun. Un procent mult mai mare dintre bărbați – 15%, nu s-au spălat deloc, față de 7% în cazul femeilor. Mai […]
Citeste mai multe
crosschevron-up