Uleiul de porumb are efecte excelente in reducerea colesterolului, potrivit studiilor

Uleiul de porumb are o actiune de reducere a colesterolului mai ridicata chiar si decat cea a unei substante mult mai populare, uleiul de masline extra virgin, potrivit unui studiu publicat la inceputul acestui an. Extrem de bogat in steroli, lipide simple cu rol in reducerea colesterolui, si in acizi grasi sanatosi, uleiul de porumb si-a demostrat capacitatea de a reduce atat colesterolul total, cat si cel LDL, cunoscut ca si colesterolul „rau”.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 54 de persoane care au primit ulei de porumb si ulei de masline extravirgin. In cazul celor care au consumat ulei de porumb, colesterolul LDL a scazut cu 10,9 procente (fata de 3,5% in cazul celor ce au consumat ulei masline), iar nivelul de colesterol total s-a redus cu 8,2 procente (comparativ cu doar 1,8% in cazul uleiului de masline).

De ce este important sa avem o dieta in care colesterolul sa fie tinut sub control? Desi este o substanta esentiala pentru sanatatea organismului, un nivel prea ridicat de colesterol, in special cel LDL, poate cauza depuneri pe peretii arterelor, intarindu-le in acelasi timp. Acest fenomen ne predispune la probleme cardiace serioase, atacuri de cord, atacuri cerebrale si alte afectiuni care se regasesc pe primele locuri in topul mortalitatii.

Un rol in reducerea colesterolului il au, pe langa alimentatie si un program de exercitii fizice regulate, scaderea in greutate si renuntarea la fumat.

 

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fii facuta publica. Required fields are marked *

Puteti folosii taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

reseteaza formaTrimite