Noutati de pe blog

Importanta pe care o are miscarea pentru o viata sanatoasa a fost inca o data subliniata de un studiu al Universitatii Cambridge, potrivit caruia persoanele care duc un stil de viata sedentar se expun la riscuri mult mai mari de a suferi o moarte prematura decat cele ce au probleme cu obezitatea.

Potrivit studiului, ce a inclus un numar extins de circa 335.000 de persoane, efectele nocive ale lipsei de miscare sunt aproape duble fata de cele ale obezitatii.

Expertii atrag atentia ca si o plimbare la pas mai alert, de circa 20 de minute pe zi, este eficienta pentru a reduce riscul de a intampina probleme in viitor. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne limitam la cele 20 de minute, in special daca suntem inca tineri si nu avem probleme de sanatate. Sportul ne ofera extrem de multe beneficii, de la reglarea greutatii si a metabolismului la mentinerea sanatatii sistemului circulator, osos si muscular si pana la eliberarea de hormoni care ne relaxeaza si ne ofera o stare de bine.

Un alt studiu publicat recent de catre firma de cercetare GfK a analizat modul in care percep romanii conceptul de stil de viata sanatos. Potrivit acestuia, 7 din 10 romani considera ca a duce o viata sanatoasa inseamna sa consume fructe si legume, iar circa 50% includ pe lista esentiala si alimentele naturale, cat mai putin procesate. Din fericire sportul este si el perceput ca ca un element important pentru sanatate de circa 57% dintre locuitorii tarii noastre. Daca analizam rezultatele din Romania cu cele globale, putem spune ca ne aliniem tendintelor generale. Stam insa putin mai rau la capitolul odihna si somn, elemente apreciate la adevarata lor valoare de doar 37% dintre romani, fata de 66% dintre locuitorii planetei.

 

crosschevron-up