Noutati de pe blog

O pastila de slabit sigura, cu efecte rapide, este visul multor persoane care sufera de obezitate si alte boli metabolice. O descoperire recenta a unei echipe de cercetatori din SUA ofera sperante in acest sens, substanta dezvoltata de acestia avand o actiune cu totul speciala.

Practic, odata ajunsa in stomac, pastila trimite un semnal asemanator cu cel pe care corpul nostru il primeste dupa ce a consumat o cantitate substantiala de mancare, iar sistemele implicate pornesc procesul metabolic si se pregatesc sa stocheze caloriile. Odata activati acesti receptori, denumiti FXR, organismul foloseste energie accelerand circulatia si alte diferite procese, cum sunt cele din zonele unde este stocata grasimea.

Testele publicate intr-un jurnal de profil au fost realizate momentan doar pe soareci, insa rezultatele au fost mai mult decat promitatoare. Animalele obeze au inregistrat o pierdere a greutatii, reglarea functiilor ficatului si a glicemiei, precum si accelerarea metabolismului.

Expertii spera ca aceleasi efecte vor putea fi observate si in cazul oamenilor, insa lansarea unui produs final este inca la ceva distanta.

Mai exista o serie de substante cu un efect similar, insa acestea au si efecte secundare importante. Combinatia descoperita recent are beneficiul de a actiona doar in intestin, reducand mult problemele care pot sa apara.

 

crosschevron-up