Noutati de pe blog

Știați că înghețata, în ciuda senzației răcoritoare oferite pe moment, are pe termen mai lung efectul de a încălzi organismul? Corpul nostru folosește energie pentru a digera anumite substanțe iar înghețata, ce are de regulă un conținut ridicat de grăsimi, trece destul de greu prin sistemul digestiv.

Efortul nostru de a o metaboliza ne ridică puțin temperatura corporală.

Carbohidrații complecși, precum orezul, sunt și ei destul de greu de procesat, crescând temperatura, iar băuturile alcoolice ne încălzesc dilatându-ne vasele de sânge și provocând căldură, în special la nivelul pielii.

Care sunt alimentele care ne ajută să ne răcorim?

Cu cât un aliment (fruct, legumă, etc) are un conținut mai ridicat de apă, cu atât acesta va contribui mai eficient la scăderea temperaturii corpului.

Un campion în acest domeniu este pepenele roșu, urmat de legumele verzi și de alte fructe proaspete. Aceste alimente sunt de asemenea extrem de ușor de digerat.

Mâncarea condimentată este și ea recomandată pentru cei ce doresc să se răcorească deoarece iuțeala cauzează transpirație, care răcorește pielea.

crosschevron-up