Alimentația nesănătoasă și poluarea sunt două dintre principalele cauze care contribuie la "intoxicarea” sistematică a organismul, rezultatul fiind o lungă serie de afecțiuni. O cură periodică de detoxifiere ne ajută să eliminăm o parte din aceste toxine și poate avea efecte remarcabile asupra sănătății.
Mai jos îți prezentăm câteva dintre alimentele naturale ce pot fi folosite cu succes într-o cură de detoxifiere.
Merele
Cu toții cunoaștem proverbul împrumutat din limba engleză „un măr pe zi ține doctorul la distanță”. Merele, bogate într-o substanță denumită pectină, pot juca mai multe roluri în procesul de detoxifiere, eliminând metalele grele, curățând colonul și reducând inflamația. Pe lângă consumul regulat există și o serie de diete bazate pe ingerarea de mere.
Țelina
O legumă cu puternice efecte de detoxifiere este țelina, capabilă să curețe sângele, să elimine excesul de acid uric și să regleze activitatea glandei tiroide si pituitare.
Usturoiul
Usturoiul conține o substanță denumită alicină care este responsabilă pentru o mare parte dintre efectele sale benefice. Pe lângă acțiunea detoxifiantă pe care o are, leguma este recunoscută și pentru calitățile sale antibacteriene și vermifuge.
Lămâile
Un alt super-fruct, lămâia are un conținut ridicat de vitamina C și are efecte detoxifiante asupra sistemului digestiv. Accelerează de asemenea eliminarea toxinelor din sânge, contribuie la creșterea imunității și curăță pielea.
Ghimbirul
Folosit în China de secole, ghimbirul are o multitudine de întrebuințări, de la detoxifierea sângelui și până la întărirea imunității în lupta cu agenții patogeni. Miraculoasa rădăcină este utilizat și ca adjuvant în numeroase cure.
În orice cură de detoxifiere un consum adecvat de apă este esențial, aceasta fiind responsabilă pentru transportul și eliminarea toxinelor din organism și pentru buna funcționare a proceselor fiziologice.