Dulci si aromate, dar in acelasi timp pline de vitamine si antioxidanti, capsunile ne ofera mai mult decat un desert racoritor. Cunoscute sub denumirea stiintifica de Fragaria Ananassa, capsunile de gradina sunt cultivate pe tot globul si utilizate intr-o mare varietate de domenii pentru calitatile lor deosebite. Mai jos va prezentam cinci beneficii pentru sanatate oferite de consumul de capsuni.
Previn si lupta impotriva cancerului
Capsunile sunt unele dintre fructele cu cel mai mare continut de antioxidanti, substante cu un rol important in lupta impotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi. Aceste substante le permit sa inhibe dezvoltarea tumorilor, reducand in acelasi timp nivelul de inflamatie din organism.
Cresc imunitatea
O portie de circa 7-8 capsuni, servita pe parcursul zilei, va acopera aproape 150% din necesarul zilnic de vitamina C, una dintre vitaminele cu rol important in cresterea si echilibrarea imunitatii.
Perfecte pentru nutritie
In ciuda dimensiunilor lor destul de reduse, capsunile sunt adevarate depozite de vitamine si nutrienti. Pe langa faptul ca sunt o sursa excelenta de fibre, acestea mai contin valori ridicate de iod, potasiu, cupru, magneziu, vitamine B6 si acizi grasi omega 3.
Reduc inflamatia
Polifenolii, o categorie de antioxidanti din capsuni si alte fructe de culoare rosie, sunt capabili sa reduca nivelul mai multor proteine care cauzeaza inflamatie in organism si care agraveaza simptomele in cazul durerilor de articulatii si nu numai.
Reduc riscul bolilor cardiovasculare
Capsunile contin o substanta botezata antocianina care creste fluxul de sange spre inima si previne aparitia depunerilor de pe peretii vaselor de sange. De asemenea, nivelul ridicat de potasiu este benefic pentru sanatatea inimii.