Noutati de pe blog

locmunca

Petrecem aproape o treime din viață la locul de muncă, timp în care de cele mai multe ori ne ignorăm sănătatea. Fie că avem un job sedentar, ce necesită perioade lungi de șezut la birou, în fața monitorului, sau un job care ne ține ore lungi în picioare, putem urma o serie de reguli simple pentru a ne îngriji trupul și mintea.

Începe ziua activ

Dacă nu ai avut timp să-ți faci încălzirea de dimineață nu e nici o problemă. Poți începe ziua activ parcând cât mai departe posibil de locul de muncă sau coborând din mijloacele de transport în comun cu o stație înainte de destinație.

Regula celor 10 minute pe oră

Încercă să  nu petreci mai mult de o oră pe scaun fără să te ridici, de preferință pentru 5-10 minute. Programează-ți câte o ieșire la copiator sau transmite-i personal un mesaj colegului în loc să îi trimiți un email, timp în care poți să îți destinzi mușchii și să îți recapeți focusul. În cazul în care nu poți face acest lucru poți opta pentru exerciții statice sau îți poți schimba scaunul cu o minge specială.

Atenție la mâncare

Ar fi perfect să îți aduci zilnic o caserolă cu mâncare sănătoasă, gătită, pentru pauza de masă, însă în cazul în care nu reușești încercă să reziști tentației de a-ți potoli foame cu snack-uri nesănătoase sau junk food. Nici hidratarea nu trebuie ignorată - consumul total de apă recomandat pe zi este de 2-3 litri.

Oxigenează-ți creierul

O încăpere bine oxigenată este ideală pentru a te menține activ și productiv. Chiar dacă prea puțini dintre noi își permit să lucreze la umbra unui copac, poți totuși să te asiguri că încăperea se bucură de suficient aer proaspăt. Aerul condiționat reprezintă o altă problemă în special acum pe timp de vară. Temperatura optimă la care acesta trebuie setat este de 24-25 de grade. Valori mai scăzute pot cauza un șoc termic și stresa organismul. Nu trebuie să uităm nici de curățarea periodică a acestuia, deoarece poate deveni rapid o sursă de bacterii și alergeni.

crosschevron-up